Start Om oss Frågor & svar Kurser Gruppbokning Schema Workshops Om pole dance

Om poledance

Pole dance handlar om artisteri, där man kombinerar dans och akrobatik. Till vår hjälp har vi en vertikal stång där vi utför våra tricks. Tricksen är kombinationer av snurrar, danssteg och akrobatiska övningar där vi med hjälp av vår kropp greppar och hänger i stången. Det är en fysiskt krävande sport och för att bli duktig på pole dance krävs uthållighet, rörlighet och styrka, framförallt i överkroppen och core muskulaturen. Men som nybörjare krävs inga förkunskaper, alla kan lära sig grunderna i poledance och för varje träningspass kommer du lära dig något nytt. Genom att du hela tiden utvecklas blir det väldigt roligt att dansa, dessutom hjälper dansen även att bygga upp självförtroende och kroppskännedom. Poledance är en utmärkt träningsform för alla!

Sporter och uppträdanden med en vertikal stång har funnits i både Kina och Indien i flera hundra år. Den kinesiska varianten dansas vanligtvis på en av cirkusens tält pinnar medan den Indiska varianten dansas på en grov träpåle. Båda formerna utförs vanligtvis av män och man kan misstänka att det är härifrån den västerlänska poledancen har sina rötter eftersom de är väldigt lika. Så poledance är egentligen inget nytt men på senare år har det blivit en populär träningsform.

Poledance är en fantastisk träningsmetod för att hålla hela kroppen i form. Söker du en ny dansform som är rolig och utmanande så är poledance svaret.